Tiedätkö jo mitä etsit? Hyödynnä kattavaa hakutoimintoamme.

 MedKit Finland Oy:n yritystarina

18.10.2017

MedKit Finland Oy on vuonna 2008 perustettu Suomen suurin ensihoitotuotteiden tavarantoimittaja, joka ratkaisee asiakkaan hankintahaasteita tarjoamalla kokonaisvaltaista palvelukonseptia aina hankinnan rahoitukseen ja käyttökoulutukseen asti. Yritys tarjoaa kasvavan ja monipuolisen yli 5000 tuotteen valikoiman helposti asiakkaiden ulottuville. Jo yli 8000 suomalaista terveydenhuollon ja teollisuuden organisaatiota hankkii terveydenhuoltotuotteensa MedKit Finland Oy:ltä.

Meidän tarinamme

Yrityksemme syntytarina juontaa juurensa vuosiin 2003-2007, jolloin Minna Åman-Toivio ja Tuukka Toivio työskentelivät Arabiemiraateissa. Tuukka kokeneena ensihoitolääkärinä oli käynnistämässä ambulanssilentotoimintaa Abu Dhabissa ja Minna puolestaan isoa kansainvälistä koulua Dubaihin. Näiden vuosien aikana Toivion perheessä käytiin usein keskustelua ensihoidon uutuustuotteista, joihin Tuukka törmäsi eri puolilla maailmaa.

Minna ja Tuukka ihmettelivät, miksi niin moni tuote on saatavissa vain ulkomailla. Miksei Suomessa ollut tarjolla yhtä monipuolista ja laajaa ensihoidon tuotevalikoimaa kuin minkä he maailmalla olivat päässeet näkemään? Miksi ensihoitotuotteiden ostaminen oli vielä kaiken lisäksi tehty vaikeaksi, vaikka teknologia mahdollisti nopean ja helppokäyttöisen verkkokaupan muissa tuoteryhmissä?

Näin syntyi MedKit Finland Oy

MedKit Finland Oy perustettiin ratkaisemaan Minnan ja Tuukan havaitsemat ongelmat ensihoitotuotteiden hankinnassa.

MedKit Finland Oy:ssä yhdistyy kolme osaamisaluetta:

 • Tuukan käytännönläheinen, Afganistanin sodasta, Intian maanjäristysalueelta ja Thaimaan tsunamikatastrofista hankittu kokemus maailman kriisialue- ja pelastushelikopteritoiminnasta ja osaaminen ensihoidosta.
 • Minnan kansainvälinen digitalisaatio-, koulutus- ja liikkeenjohto-osaaminen sekä
 • Anna-Kaisa Kokon tuotetuntemus ensihoidon hoitovälineistä.

Yrityksen asiakkaita ovat terveydenhuollon yksiköt, puolustusvoimat, kunnat, yritykset, kuluttaja-asiakkaat, sairaalat, poliisivoimat, urheiluseurat, rajavartiosto, sairaankuljetustoimijat ja teollisuuden suurasiakkaat. MedKit Finland on kasvanut yhä enemmän pelkästä tavarantoimittajasta laajempien palvelujen tarjoajaksi. Yhä useampi asiakas ulkoistaa koko ensihoito- ja sairaalatarviketoimitukset MedKit Finland Oy:lle säästäen merkittävästi omaa työaikaa ja kustannuksia.

Medkit Finland Oy terveydenhuollon tavaranhankinnan kumppani, joka ratkaisee niin lakisääteiset tuotetarpeet, kouluttaa laitteet, huoltaa laitteet (uusi liiketoiminta) ja hoitaa rahoituksen asiakkaan investointeihin. MedKit Finland Oy:n liikevaihto on kolminkertaistunut viimeisen viiden vuoden aikana. Tällä hetkellä yrityksessä on 12 työntekijää ja tavoittelee 3 miljoonan euron budjettia 2017-2018. Yritys tavoittelee merkittävää kasvua kansainvälistymisen kautta.

Tarjoamme laajan tuotevalikoiman, nopeat toimitukset ja KYLLÄ, meiltä voi hankkia useimmista tuotteista myös yksittäiskappaleita. Tämä on jokapäiväinen ihmetyksen aihe asiakkaidemme keskuudessa.

Tavaramerkkinä MedKit Finland Oy:n ihmisläheiselle toiminnalle on joka ikisestä tavaralähetyksestä löytyvä makea pikku yllätys.
 
MedKit Finland Oy:n polku Suomen johtavaksi ensihoidon verkkokaupaksi:

 • 2008 MedKit Finland Oy perustetaan ensihoidon hoitotarvikkeiden maahantuontiin ja myyntiin.
 • 2009 Uuden verkkokauppa-alustan lanseeraus.
 • 2010 Liiketilojen laajentaminen. Palkataan lisää henkilöstöä.
 • 2011 Ensimmäisten vientiaskeleiden aloittaminen.
 • 2012 Liikevaihto ylittää 1.000.000 euroa. Tuontitoiminnan tehostaminen.
 • 2013 Useita isoja sairaankuljetuksen hoitovälineiden hankintakilpailujen voittoja. Ensihoidon lainsäädännön muutos.
 • 2014 Uudet kasvusuunnat. Palkataan lisää henkilöstöä. Keskittäminen alkaa tuottamaan tulosta.
 • 2015 Brändiuudistus. Omat, uudet toimitilat. Laajentuminen Health & Safety-teollisuussegmenttiin.
 • 2016 Ostetaan Riester-tuotteiden maahantuonti Estecs Oy:ltä ja Maxtec-tuotteiden maahantuonti Spira Oy:ltä.
 • 2017 Tuotevalikoima laajentuu yli 5000 tuotteeseen. Liiketilan ja varaston pinta-ala tuplaantuu.