MedKit Finland yritystarina

1.3.2021

Mikä Pamark Group?

 • 1.3.2021 MedKit Finland Oy ja Pamark Oy yhdistävät voimansa ja tästä yritysintegraatiosta syntyy uusi Pamark Group Oy. 
 • Toimitilat Oulussa sekä Vantaalla, työntekijöitä on noin 85. 
 • MedKit toimii Pamarkin terveydenhuollon puolen brändinä.
 • Pamark edustaa terveydenhuolto-, horeca-, puhtaus- ja hygienia-alan tuotteita ja osaamista.
 • Pamark Groupin toiminnan kulmakiviä on toiminnan luotettavuus, sujuvuus ja ketteryys. Mikä MedKit?

 • Vuonna 2008 perustettu Suomen suurin ensihoitotuotteiden tavarantoimittaja, joka ratkaisee asiakkaan hankintahaasteita tarjoamalla kokonaisvaltaista palvelukonseptia aina hankinnan rahoitukseen ja käyttökoulutukseen asti
 • Monipuolinen yli 6000 tuotteen valikoima
 • Yli 8000 suomalaista terveydenhuollon ja teollisuuden organisaatiota asiakkaina
 • 32 milj. euron liikevaihto 9 kk mittaisella tilikaudella 2020, liikevaihto viisinkertaistui edelliseen tilikauteen verrattuna
 • Kansainvälistyvä ja jatkuvasti kehittyvä oululainen kasvuyritys
 • 1.3.2021 yhdistyminen Pamark Oy:n kanssa, josta syntyi uusi Pamark Group Oy

Näin syntyi MedKit Finland 

Yrityksemme syntytarina juontaa juurensa vuosiin 2003–2007, jolloin Minna Åman-Toivio ja Tuukka Toivio työskentelivät Arabiemiraateissa. Tuukka kokeneena ensihoitolääkärinä oli käynnistämässä ambulanssilentotoimintaa Abu Dhabissa ja Minna puolestaan isoa kansainvälistä koulua Dubaihin. Näiden vuosien aikana Toivion perheessä käytiin usein keskustelua ensihoidon uutuustuotteista, joihin Tuukka törmäsi eri puolilla maailmaa.

Minna ja Tuukka ihmettelivät, miksi niin moni tuote on saatavissa vain ulkomailla. Miksei Suomessa ollut tarjolla yhtä monipuolista ja laajaa ensihoidon tuotevalikoimaa kuin minkä he maailmalla olivat päässeet näkemään? Miksi ensihoitotuotteiden ostaminen oli vielä kaiken lisäksi tehty vaikeaksi, vaikka teknologia mahdollisti nopean ja helppokäyttöisen verkkokaupan muissa tuoteryhmissä?

MedKit Finland Oy perustettiin ratkaisemaan Minnan ja Tuukan havaitsemat ongelmat ensihoitotuotteiden hankinnassa. MedKitillä yhdistyy kolme osaamisaluetta:

 • Tuukan käytännönläheinen, Afganistanin sodasta, Intian maanjäristysalueelta ja Thaimaan tsunamikatastrofista hankittu kokemus maailman kriisialue- ja pelastushelikopteritoiminnasta, sekä osaaminen ensihoidosta.
 • Minnan kansainvälinen digitalisaatio-, koulutus- ja liikkeenjohto-osaaminen.
 • Anna-Kaisa Kokon tuotetuntemus ensihoidon hoitovälineistä.

Yrityksen asiakkaita ovat terveydenhuollon yksiköt, puolustusvoimat, kunnat, yritykset, kuluttaja-asiakkaat, sairaalat, poliisivoimat, urheiluseurat, rajavartiosto, sairaankuljetustoimijat ja teollisuuden suurasiakkaat. MedKit Finland on kasvanut yhä enemmän pelkästä tavarantoimittajasta laajempien palvelujen tarjoajaksi. Yhä useampi asiakas ulkoistaa koko ensihoito- ja sairaalatarviketoimitukset Pamark Groupille säästäen merkittävästi omaa työaikaa ja kustannuksia. Tarjoamme laajan tuotevalikoiman, nopeat toimitukset ja kyllä – meiltä voi hankkia useimmista tuotteista myös yksittäiskappaleita. Tämä on jokapäiväinen ihmetyksen aihe asiakkaidemme keskuudessa.

MedKit on terveydenhuollon tavaranhankinnan kumppani, joka ratkaisee niin lakisääteiset vaatimukset täyttävät tuotetarpeet, kouluttaa laitteiden käyttöön, huoltaa laitteet ja hoitaa rahoituksen asiakkaan investointeihin. MedKit Finland Oy:n liikevaihto on moninkertaistunut viimeisen viiden vuoden aikana. Vuonna 2020 yrityksessä oli 30 työntekijää ja liikevaihto kapusi jopa 32 miljoonaan euroon. Yritys tavoittelee merkittävää kasvua mm. kansainvälistymisen ja jatkuvan kehitystyön kautta. 

Maaliskuussa 2021 tapahtuu yritysintegraatio, jonka johdosta syntyy uusi Pamark Group, joka yhdistää MedKit Finland Oy:n ja Pamark Oy:n. MedKit tulee jatkossa toimimaan Pamarkin terveydenhuoltopuolen brändinä. Yritysintegraation tavoitteena on entistä parempi kasvu ja parempi palvelu niin asiakaspalvelun että logistiikan näkökulmasta. Yritysintegraation vuoksi henkilöstön määrä kasvaa 85 henkilöön ja toimitiloja on sekä Oulussa että Vantaalla.

 

MedKitin kronologinen polku Suomen johtavaksi ensihoidon verkkokaupaksi:

 • 2008 MedKit Finland Oy perustetaan ensihoidon hoitotarvikkeiden maahantuontiin ja myyntiin.
 • 2009 Uuden verkkokauppa-alustan lanseeraus.
 • 2010 Liiketilojen laajentaminen. Palkataan lisää henkilöstöä.
 • 2011 Ensimmäisten vientiaskeleiden aloittaminen.
 • 2012 Liikevaihto ylittää 1.000.000 euroa. Tuontitoiminnan tehostaminen.
 • 2013 Useita isoja sairaankuljetuksen hoitovälineiden hankintakilpailujen voittoja. Ensihoidon lainsäädännön muutos.
 • 2014 Uudet kasvusuunnat. Palkataan lisää henkilöstöä. Keskittäminen alkaa tuottamaan tulosta.
 • 2015 Brändiuudistus. Omat, uudet toimitilat. Laajentuminen Health & Safety-teollisuussegmenttiin.
 • 2016 Ostetaan Riester-tuotteiden maahantuonti Estecs Oy:ltä ja Maxtec-tuotteiden maahantuonti Spira Oy:ltä.
 • 2017 Tuotevalikoima laajentuu yli 5000 tuotteeseen. Liiketilan ja varaston pinta-ala tuplaantuu.
 • 2018 Tasaisen kasvun vuosi, liikevaihto 3,4 milj. euroa.
 • 2019 Liiketoiminta jatkaa kasvuaan lähes 20 prosentin vuositasolla. liikevaihto nousee 3,4 miljoonasta 4 miljoonaan (18 % kasvu) euroon.
 • 2020 oli kahden tilikauden vuosi. Ensimmäinen 12 kk pituinen tilikausi päättyi 3/20 ja liikevaihto kasvoi 6,4 miljoonaan euroa.
  Toinen 9 kk pituinen tilikausi päättyi 12/20 huimaan 32 miljoonan euron liikevaihtoon. Vallitseva koronapandemia vauhditti kasvua ja kysyntää merkittävästi vuonna 2020.  Myös henkilöstö ja toimitilat laajenivat.
 • 2021 Koronapandemia jatkaa leviämistään ja rokotukset ovat alkaneet ympäri maailmaa. Olemme mukana taistelemassa terveydenhuollon ruiskutarpeiden riittävyydestä.
  Yritysintegraatio Pamark Oy:n kanssa 1.3. ja tästä syntyy uusi Pamark Group. MedKit toimii jatkossa Pamarkin terveydenhuollon puolen brändinä. 

 

Tulevaisuus – kasvua, kehitystä, kannattavuutta 

Kolme K:ta, eli kasvu, kehitys ja kannattavuus toimivat hyvin kuvaamaan MedKitin viime tilikautta (2020). Kuvaavat sanat tulevat pätemään myös tulevaisuudessa – mutta vielä suuremmassa mittakaavassa. Yritys tavoitteli vuoden 2020 loppuun mennessä 25 miljoonan euron liikevaihtoa, ja saavutti jopa 32 miljoonan euron liikevaihdon. Teemme jatkuvasti töitä liiketoimintamme parantamiseen.

Kasvu on vuoden 2020 aikana ollut huimaa, muttei sattumaa. Systemaattisesti toteutettava kasvustrategia ja ketterät liikkeet ovat mahdollistaneet liikevaihdon moninkertaistumisen. Prosesseja kehitetään jatkuvasti parhaan mahdollisen asiakaspalvelukokemuksen ja tehokkuuden varmistamiseksi. Panostus digitalisaatioon, digitaaliseen markkinointiin ja automaatioon ovat erityisen keskeisessä asemassa sekä MedKitin nykyisyydessä että tulevaisuudessa. Kannattavuus näkyy sekä liikevaihdon että tuloksen kasvuna.

Liikevaihto nousi ensin 3/19 tilikauden 4 miljoonasta eurosta 3/20 tilikauden 6,4 miljoonaan euroon. Vuoden 2020 tilikausi oli vain yhdeksän kuukauden pituinen, päättyen 12/20 huimaan 32 miljoonan euron liikevaihtoon. 

Alkuvuodesta 2021 MedKit ja Pamark ilmoitti yhdistymisestään, ja yritysintegraatiosta synyy uusi yhteinen Pamark Group. Tavoittelemme entistä parempaa kasvua ja parempia logistiikkaratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin MedKitin alkuperäisten arvojen mukaisesti -  nopeasti, helposti ja luotettavasti.

Ota Yhteyttä