Tiedätkö jo mitä etsit? Hyödynnä kattavaa hakutoimintoamme.

Mikko ja Minna löysivät toisensa - Medkit Finland Oy toimii reilun 60 miljoonan kirurgisen kertakäyttömaskin maahantuojana Finlaysonille

MedKit Finlandin tiedote 28.8.2020

Minna ja Mikko löysivät toisensa! MedKit Finland ja Finlayson toimittavat yhteistyössä kymmeniä miljoonia suu-nenäsuojaimia Huoltovarmuuskeskukselle.

MedKit Finland Oy ja Finlayson Oy järjestivät non-profit operaation Suomen suusuojatilanteen helpottamiseksi. Finlayson toimittaa lähetyksen Huoltovarmuuskeskukselle, joka on maskien tilaaja.


Tilauksen suuren koon ja merkityksen vuoksi kauppa Huoltovarmuuskeskukselle toteutettiin yhteistyössä MedKitin ja Finlaysonin välillä - voittoa tavoittelematta.

”Löysimme toisemme verkostojen kautta ja yhteistyö oli toimivaa heti. Meitä yhdisti sama halu auttaa ja kääriä hihat yhteisen projektin eteen. Hanke oli mahdollista jo kevään aikana rakennetulla ostokanavilla ja suomalaisella toimivalla ilmasillalla. Tämä hanke jää meille kaikille mieleen positiivisena esimerkkinä suomalaisesta sisusta ja yhteistyöstä,” toteaa MedKit Finlandin toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio.

Yhteystyön seurauksena erityisesti terveydenhuoltosektorin kertakäyttöisten suunsuojien tarve saatiin osittain turvattua. Terveydenhuollossa suunsuojaimia kuluu päivittäin noin 750 000 kappaletta.

”Näemme, että vastuullisten toimijoiden tehtävä on osallistua koronaviruksen aiheuttamien vahinkojen korjaamiseen myös ilman kaupallista hyötyä. Meillä vastuullinen toiminta on ollut yrityksen ytimessä jo 200 vuotta. Suomen ja Finlaysoninkin kannalta tärkeintä on pitää toinen aalto kurissa, jotta koulut, päiväkodit ja koko yhteiskunta pysyvät auki. MedKit Finland oli Finlaysonille luonteva valinta yhteistyökumppaniksi suojaimien toimitukseen, sillä yritys omaa runsaasti kokemusta laadukkaiden suojaintuotteiden maahantuonnista”, kertoo Finlaysonin myyntijohtaja Mikko Koponen.

Kirurgiset kertakäyttösuojaimet valmistetaan Kiinassa ja kyseinen kiinalainen valmistaja valittiin, koska valmistaja kykenee tuottamaan nopeasti vaadittavan määrän kertakäyttösuojaimia, jotka täyttävät ennalta-asetetut korkeat laatukriteerit. Huoltovarmuuskeskukselle toimitettavat suojaimet ovat kertakäyttöisiä IIR –tason kirurgisia suu-nenäsuojaimia. Kyseiset suu-nenäsuojaimet täyttävät terveydenhuollon laatuvaatimukset.

Meille medKittiläisille on kunniakasta tehdä yhteistyötä näin perinteikkään suomalaisen brändin kanssa ja osallistua yhteiskuntavastuulliseen toimintaan, myös ilman kaupallista hyötyä.

Kuvassa: Mikko Koponen, Finlayson ja Minna Åman-Toivio, MedKit Finland

Lisätiedot:

MedKit Finland Oy
Minna Åman-Toivio, toimitusjohtaja / yrittäjä
040 502 5761
minna@medkit.fi
www.medkit.fi

Finlayson Oy
Mikko Koponen, myyntijohtaja
050 483 3876
mikko.koponen@finlayson.fi
www.finlayson.fi

https://www.epressi.com/tiedotteet/terveys/mikko-ja-minna-loysivat-toisensa-medkit-finland-oy-toimii-reilun-60-miljoonan-kirurgisen-kertakayttomaskin-maahantuojana-finlaysonille.html


MedKit, S-ryhmä ja Finnair rakensivat maskien ilmasillan tyydyttääkseen räjähtäneen kysynnän

MedKit Finlandin tiedote 19.8.2020

MedKit Finland Oy, vuonna 2008 perustettu Suomen suurin ensihoitotuotteiden tavarantoimittaja, yhdisti voimansa S-ryhmän ja Finnairin kanssa tavoitteena ratkaista nopeasti Suomen jättimäisesti kasvanut suu- ja nenäsuojien kysyntä. Finnairin lennot tuovat viikoittain nyt miljoonia uusia maskeja Kiinasta Suomeen ja Helsinki Vantaalta ne siirtyvät suoraan S-ryhmän kauppoihin ympäri Suomen.

Miljoonia uusia maskeja Suomeen viikoittain 

Ilmasillalla tuodaan kahta eri tyyppistä maskityyppiä: kertakäyttöistä suu- ja nenäsuojusta (TYPE IIR) sekä hengityssuojainta (FFP2).

- Mietimme viime viikolla miten saisimme mahdollisimman tehokkaasti tyydytettyä maskien kysynnän tässä muuttuvassa tilanteessa. Tavoitteena oli saada maskit mahdollisimman pian Suomeen ja mahdollisimman pian ja tehokkaasti jakeluun kuluttajille. Halusimme myös pitää toiminnan niin kotimaisena kuin mahdollista, kertoo MedKitin toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio.

Ratkaisuksi löytyi Finnairin Cargo ja S-ryhmä. Ensimmäiset suojaimet saatiin maahan jo keskiviikkona ja ne olivat ensimmäisissä S-ryhmän kaupoissa jo viime viikon lopulla. Lisää suojaimia tulee nyt ilmateitse jatkuvasti ja tällä viikolla niitä myydän jo useassa S-ryhmän myymälässä.

- Töitä on tehty lähes kellon ympäri ja on ollut hienoa nähdä, kuinka Finnairin ja S-Ryhmän kokoiset suuret kotimaiset yhtiöt ovat heti valmiit nopeasti ratkomaan ongelmia, kun tarve niin vaatii, jatkaa Åman-Toivio.

Kertakäyttöiset suu- ja nenäsuojukset ovat mallia Type IIR ja niiden bakteerien suodatustehokkuus (BFE) on ≥ 98%. Sekä suu- ja nenäsuojus että FFP2 luokan hengityssuojain ovat CE -merkittyjä ja hengityssuojain on lisäksi SGS Fimko Oy:n sertifioima.

MedKit on oululainen vuonna 2008 perustettu Suomen suurin ensihoitotuotteiden tavarantoimittaja, jonka fokus on erityisesti kotimaisen kysynnän tyydyttämisessä. MedKit on virallinen huoltovarmuustoimija ja toimittaa suojatuotteita mm. puolustusvoimille ja valtioneuvostolle.


Lisätiedot


MedKit Finland Oy
Toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio
0405025761
minna@medkit.fi

https://www.epressi.com/tiedotteet/terveys/medkit-s-ryhma-ja-finnair-rakensivat-maskien-ilmasillan-tyydyttaakseen-rajahtaneen-kysynnan.html


MedKit jatkaa vahvaa kasvuaan kumppaninaan digitoimisto s360

MedKit Finlandin tiedote 6.8.2020

s360 aloittaa MedKitin uutena digimarkkinoinnin kumppanina. Yhteistyön tavoitteena on Medkitin liiketoiminnan kasvattaminen digitaalisen markkinoinnin avulla kansainvälisesti.

Yksi Suomen suurimpia terveydenhuollon tarvikkeita toimittava yritys MedKit Finland Oy on kasvanut ja kehittynyt viime vuosina huomattavasti panostamalla muun muassa markkinoinnin ja prosessien digitalisoimiseen. 

Yrityksen liikevaihto kohosi vuonna 2019 6,4 miljoonaan euroon. Luku on 60 prosenttia suurempi kuin edeltävänä tilivuonna. Tulos puolestaan oli 0,9 miljoonaa euroa vuonna 2019. Tavoitteena on 12 miljoonan euron liikevaihto vuoden 2020 loppuun mennessä ja tällä hetkellä kasvuvauhti on tavoitteiden mukaista.

MedKitin Toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio kertoo olevansa todella tyytyväinen uuteen kumppanuuteen s360:n kanssa. “Uskon s360:n laajan kokemuksen pohjoismaiden kentällä auttavan MedKitiä jatkamaan kasvuaan. Erityisesti s360 on vakuuttanut muiden kasvuyritysten referensseillään”, Åman-Toivio sanoo.

Myös s360:n Suomen toimitusjohtaja Hermanni Nurila on yhteistyöstä hyvillään: “Näen MedKitin vahvana, ketteränä ja kunnianhimoisena kasvuyrityksenä, Heillä on vahva tekemisen meininki ja selkeä digitaalinen jalanjälki kaikessa palvelukehityksessä, joka luo MedKitille merkittävää kilpailuetua.”

s360 on nopeasti kasvava, teknologiajohteinen ja dataohjautuva digitoimisto, joka auttaa yrityksiä tekemään merkittäviä parannuksia digitaalisen markkinoinnin avulla. Yrityksen päätoimipiste sijaitsee Tanskassa, muut puolestaan Ruotsissa ja Suomessa.
 

Lisätiedot: 

MedKit Finland Oy
Toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio
0405025761
minna@medkit.fi

s360 Finland 
Toimitusjohtaja Hermanni Nurila
+358 401504977

https://www.epressi.com/tiedotteet/mainonta/medkit-jatkaa-vahvaa-kasvuaan-kumppaninaan-digitoimisto-s360.html


MedKitin toiminta vahvassa kasvussa – liikevaihto nousi 60 prosentilla jo 6,4 miljoonaan euroon

MedKit Finlandin tiedote 7.7.2020 

Terveydenhuollon tarvikkeita toimittavan MedKit Finland Oy:n liiketoiminta kasvoi ja kehittyi voimakkaasti viime tilikauden aikana. Toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio puhuu kolmen Kkirjaimen tilikaudesta: yritys kasvoi, kehittyi ja kannatti.

”Näiden kolmen toteuttaminen yhtä aikaa ei ole helppoa, mutta onnistuimme siinä”, hän kertoo.

Oululaisen MedKitin liikevaihto nousi nyt 6,4 miljoonaan ja tulos 0,9 miljoonaan euroon. Vastaavat luvut edellisellä tilikaudella olivat 4 miljoonaa ja 0,05 miljoonaa euroa. Yrityksen kahdentoista kuukauden mittainen tilikausi alkaa huhtikuun alussa ja päättyy maaliskuun lopussa.

Yrityksen henkilöstömäärä kasvoi puolestaan kymmenellä ja nousi kolmeenkymmeneen.

Koronapandemia toi Åman-Toivion mukaan MedKitille hurjan kiireen ja vauhditti yrityksen kasvua. Etenkin hengitys- ja kasvosuojainten, suojavaatteiden ja hygieniatarvikkeiden kysyntä räjähti.

MedKitissä ryhdyttiin varautumaan koronaviruksen aiheuttamaan kysyntään jo tammikuussa. Yritys alkoi täydentää varastojaan ja hankki tuotteita ympäri maailman. Åman-Toivio huomauttaa, että jo tuolloin oli ennakoitavissa koronasta koituvan vakavia seurauksia maailmanlaajuisesti. Silti kukaan ei MedKitissäkään arvannut, mitä olisi edessä.

Korona vilkastuttaa MedKitin liiketoimintaa myös kuluvan vuoden aikana.

”Täytyy kuitenkin muistaa, että olimme erittäin hyvässä vauhdissa jo ennen koronapandemiaa ja että erilaiset suojatarvikkeet ovat pieni osa tuotevalikoimastamme. Korona toi meille vain ylimääräisen kasvupiikin. Olemme myös onnistuneet voittamaan muun muassa Keski-Suomen Sairaala Novan ja Helsingin pelastuslaitoksen toimitukset Corpuls-defibrillaattoreilla”, hän kuvailee.

MedKitin tavoitteena on saavuttaa 20 miljoonan euron liikevaihto lähivuosien aikana – ja vieläpä niin, että yrityksen kassavirta pysyy jatkuvasti positiivisena. Kasvumahdollisuuksista antaa kuvan se, että pelkästään Suomessa terveydenhuollon tuotteiden markkinat ovat vuosittain noin kaksi miljardia euroa. Lisäksi markkinat ovat hyvin pirstaleiset ja 100-prosenttisesti suomalaiselle toimijalle on kysyntää.

”Kasvumme varmistamiseksi teemme MedKitissä jatkuvasti järjestelmällistä työtä, joka koskee niin tuotevalikoimaa, palvelurakennetta, tiimiä, verkkokauppaa kuin tilojakin. Seuraava tavoitteemme on tuplata liikevaihtomme. Se näyttää täysin mahdolliselta jo olemassa olevan tilauskannan näkökulmasta”, selvittää toimitusjohtaja Åman-Toivio.

MedKit on ensihoidon ja terveydenhuollon tuotteiden digitaalinen hankintakumppani. Sen asiakkaita ovat muun muassa julkiset ja yksityiset sairaalat, sairaanhoitopiirit, terveyskeskukset, lääkäriasemat, pelastuslaitokset, poliisi ja puolustusvoimat. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu kaikkiaan noin 6 000 erilaista tuotetta.

Lisätiedot

MedKit Finland Oy
Toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio
040-5025761
minna.aman-toivio@medkit.fi


MedKit kiri ripeään kasvuun – kehitti myös vahvasti toimintaansa kasvuyhtiönä

MedKit Finlandin tiedote 8.5.2018

Ensihoidon ja terveydenhuollon tarvikkeita toimittavan MedKit Finland Oy:n maaliskuun lopussa päättynyt tilivuosi oli ripeän kasvun ja merkittävien investointien aikaa. Lisäksi yhtiö kehitti voimakkaasti toimintaansa muun muassa panostamalla toimintojensa, kuten markkinoinnin ja prosessien, digitalisoimiseen.

Oululaisen MedKitin liikevaihto kohosi viime tilivuonna noin 3,4 miljoonaan euroon. Luku on peräti 30 prosenttia suurempi kuin edeltävän tilivuoden vastaava. Yhtiön tulos puolestaan oli edellisvuoden suuruinen eli noin 100 000 euroa voitollinen investoinneista huolimatta.

Toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio MedKitistä on varsin tyytyväinen yhtiön etenemiseen

”Kasvuvauhtimme on kova, mutta suunnitelmiemme mukainen. Tuloksemme puolestaan oli kohtuullinen, kun ottaa huomioon kasvun mukanaan tuomat investoinnit ja vaatimukset”, hän toteaa.

MedKit on laatinut kasvusuunnitelman, jossa tavoitteeksi on asetettu yhtiön nykyisen liikevaihdon moninkertaistaminen lähivuosien aikana. Åman-Toivion mukaan tavoite on korkealla, mutta saavutettavissa. Pelkästään orgaanisella kasvulla ei näin iso loikka ole kuitenkaan mahdollinen.

Toimitusjohtaja Åman-Toivio arvioi sosiaali- ja terveysalan kehityksen tukevan MedKitin kasvupyrkimyksiä. Alan toimijat joutuvat yhä tarkemmin kiinnittämään huomiota kustannuksiin. MedKit auttaa asiakkaitaan juuri hankintakustannusten hallinnassa sekä toiminnan sujuvoittamisessa ja tehostamisessa.

”Yhden tai muutaman tuotteen sijasta voimme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaisia ratkaisuja. Asiakkaamme saavat meiltä kaikki tarvitsemansa tuotteet, eivätkä joudu hankkimaan niitä useilta eri toimittajilta. Olemme siirtyneet selkeästi tuotetoimittajasta kokonaisvaltaisen hankintapalvelun toimittajaksi”, hän huomauttaa.

Isot investoinnit henkilökuntaan ja varastoon

Merkittävimmät investointinsa viime tilivuonna MedKit teki henkilökunnan kasvattamiseen ja varastoon. Yhtiö siirsi tuotevarastonsa aikaisempaa suurempiin tiloihin, jotka se ensin perusteellisesti uudisti.

MedKit on ensihoidon ja terveydenhuollon tuotteiden digitaalinen hankintakumppani. Sen toiminnan ydin on helppokäyttöinen verkkokauppa, jossa myynnissä on tätä nykyä lähes 6 000 eri tuotetta. MedKit on kuitenkin yhä enemmän siirtänyt toimintakonseptiaan palveluyrityksen suuntaan. Se tarjoaa asiakkailleen tuotteiden lisäksi muun muassa käyttökoulutusta, hankintojen rahoitusta ja entistä kattavampaa raportointia hankinnoista.

Asiakkaita MedKitillä on jo tuhansia. Näiden joukossa on julkisia ja yksityisiä sairaaloita, klinikoita, ensihoidon ja pelastustoimen yksiköitä, teollisuuslaitoksia ja puolustusvoimien eri yksiköitä.”Toimintamme kasvu on edellyttänyt myös henkilökunnan lisäämistä. Tilivuoden päättyessä palveluksessamme oli seitsemäntoista ihmistä, jotka mahdollistivat tämän kasvun ja erinomaisen asiakaspalautteen toimintamme laadusta”, toteaa Minna Åman-Toivio.

Lisätiedot

MedKit Finland Oy 
Toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio 
040-5025761 
minna.aman-toivio@medkit.fi

https://www.epressi.com/tiedotteet/terveys/medkit-kiri-ripea-cc-88a-cc-88n-kasvuun-kehitti-myo-cc-88s-vahvasti-toimintaansa-kasvuyhtio-cc-88na-cc-88.html