Sulje menu

Tuotekategoriat

Tiedätkö jo mitä etsit? Hyödynnä kattavaa hakutoimintoamme.

 MedKit Finland Oy:n yritystarina

1.4.2015

MedKit Finland Oy on vuonna 2008 perustettu Suomen suurin ensihoitotuotteiden tavarantoimittaja. Tarjoamme kasvavan ja monipuolisen yli 2000 tuotteen valikoiman helposti asiakkaiden ulottuville. Jo yli 3800 suomalaista terveydenhuollon ja teollisuuden organisaatiota hankkii ensihoito-, ensiapu- ja turvatuotteensa kustannuksia säästäen meitä.

Meidän tarinamme

Yrityksemme syntytarina juontaa juurensa vuosiin 2003-2007, jolloin Minna Åman-Toivio ja Tuukka Toivio työskentelivät Arabiemiraateissa.
Tuukka kokeneena ensihoitolääkärinä oli käynnistämässä ambulanssilentotoimintaa Abu Dhabissa ja Minna puolestaan isoa kansainvälistä koulua Dubaihin. Näiden vuosien aikana Toivion perheessä käytiin usein keskustelua ensihoidon uutuustuotteista, joihin Tuukka törmäsi eri puolilla maailmaa.
Minna ja Tuukka ihmettelivät, miksi niin moni tuote on saatavissa vain ulkomailla. Miksei Suomessa ollut tarjolla yhtä monipuolista ja laajaa ensihoidon tuotevalikoimaa kuin minkä he maailmalla olivat päässeet näkemään? Miksi ensihoitotuotteiden ostaminen oli vielä kaiken lisäksi tehty vaikeaksi, vaikka teknologia mahdollisti nopean ja helppokäyttöisen verkkokaupan muissa tuoteryhmissä?

Näin syntyi MedKit Finland Oy

MedKit Finland Oy perustettiin ratkaisemaan Minnan ja Tuukan havaitsemat ongelmat ensihoitotuotteiden hankinnassa.

MedKit Finland Oy:ssä yhdistyy kolme osaamisaluetta:

 • Tuukan käytännönläheinen, Afganistanin sodasta, Intian maanjäristysalueelta ja Thaimaan tsunamikatastrofista hankittu kokemus maailman kriisialue- ja pelastushelikopteritoiminnasta ja osaaminen ensihoidosta.
 • Minnan kansainvälinen digitalisaatio-, koulutus- ja liikkeenjohto-osaaminen sekä
 • Anna-Kaisa Kokon tuotetuntemus ensihoidon hoitovälineistä.

Muutamassa vuodessa MedKit Finland Oy on noussut Suomen suurimmaksi ensihoitotuotteiden maahantuojaksi. Tänään MedKit Finland Oy:n verkkokaupasta löytyy ensihoidon ammattilaisten käyttöön jatkuvasti kasvava yli 2000 tuotteen valikoima. Jo yli 3800 suomalaista terveydenhuollon ja teollisuuden organisaatiota hankkii ensihoito-, ensiapu- ja turvatuotteet MedKit Finland Oy:ltä.

Asiakkaan tyytyväisyys on MedKit Finland Oy:n toiminnassa tärkein arvo. Yritys palvelee niin terveydenhuollon pieniä yksiköitä, kuntia, yrityksiä, sairaaloita, poliisivoimia, urheiluseuroja, rajavartiostoa, sairaankuljetustoimijoita kuin teollisuuden suurasiakkaitakin.  

Yhä useampi asiakas ulkoistaa koko ensihoito- ja sairaalatarviketoimitukset MedKit Finland Oy:lle säästäen merkittävästi työaikaa ja kustannuksia. Tarjoamme laajan tuotevalikoiman, nopeat toimitukset ja vielä ilman pientoimitus- ja laskutuskuluja. Ja KYLLÄ, meiltä voi hankkia kaikista tuotteista myös yksittäiskappaleita. Tämä on jokapäiväinen ihmetyksen aihe asiakkaidemme keskuudessa.

Tavaramerkkinä MedKit Finland Oy:n ihmisläheiselle toiminnalle on joka ikisestä tavaralähetyksestä löytyvä makea pikku yllätys.
 
MedKit Finland Oy:n polku Suomen johtavaksi ensihoidon verkkokaupaksi:

 • 2008 MedKit Finland Oy perustetaan ensihoidon hoitotarvikkeiden maahantuontiin ja myyntiin.
 • 2009 Uuden verkkokauppa-alustan lanseeraus.
 • 2010 Liiketilojen laajentaminen. Palkataan lisää henkilöstöä.
 • 2011 Ensimmäisten vientiaskeleiden aloittaminen.
 • 2012 Liikevaihto ylittää 1.000.000 euroa. Tuontitoiminnan tehostaminen.
 • 2013 Useita isoja sairaankuljetuksen hoitovälineiden hankintakilpailujen voittoja. Ensihoidon lainsäädännön muutos.
 • 2014 Uudet kasvusuunnat. Palkataan lisää henkilöstöä. Keskittäminen alkaa tuottamaan tulosta.
 • 2015 Brändiuudistus. Omat, uudet toimitilat. Laajentuminen Health & Safety-teollisuussegmenttiin.